Türkiye'de Gdo Yetiştirme


TÜRKİYE’DE GDO YETİŞTİRME
Türkiye’de gdo’lu gıdalar yetiştirme kontrolsüz olarak yapılmakta olup,sanayilerde kullanıldığı bilinmektedir.Türkiye’de satılan gıdalarda 800’e yakınının gdo içerdigi söyleniyor.
HANGİ ÜRÜNLERİMİZDE GDO MADDE VAR
Soya ve mısır nedeniyle birçok gıdada GDO’lu ürünler kullanılıyor.
Soya: sucuk, salam, sosis gibi kırmızı etin kullanıldığı yiyecekler, etsuyu tabletleri, fındık-fısık ezmesi, çikolatalı ürünler, çeşitli unlu mamüller, süt tozu, hazır çorbalar ve hayvan yemlerinde kullanılıyor.
Mısır: nişasta bazlı tatlandırıcılar yoluyla gazoz, kola ve meyve suları, mısır yağı, bebek mamaları, hazır çorbalar ve hayvan yemlerinde kullanılıyor.
Alınan kaynak: www.bahcebitkileri.org